Печатни издания

Многообразието на данните, с които разполагаме, ни дава възможност да задоволяваме специфичните нуждите на своите потребители от различни по мащаб и съдържание карти и атласи.

За основа на своите картографски продукти използваме информация от кадастралните планове на столицата, сателитни изображения, както и данни, налични в географската информационна система СОФКАР.

През годините ГИС-София има богат опит в изработването на разнообразни и уникални, по рода си за България, печатни издания.

Албум на София

Албум 20 години ГИС-София - Мост между идеята и реалиацията

Продуктът е юбилейно издание по случай 20 години от създаването на компанията. В него по интересен начин са показани съвместните ни усилия, заедно със Столична община да направим София, по-красив, по-зелен и по-уреден град. В албума ще откриете интересни карти, факти и информация, представящи пътя на развитие на столицата през последните години и нашето участие в него. Той съдържа още Административни карти в М 1:12 000 на всички райони в обхвата на Столична община, както и кратка и интересна информация за всеки от тях.

   

Карта централна градска част на София
М 1:9 000

Картата е в удобен джобен формат. Отбелязани са градски транспорт, туристически обекти, посолства, кина, театри. Имената на всички обекти са изписани на кирилица и латиница, а легендата е на български, английски, френски и немски език. Приложен е азбучен указател.

Туристическа карта на Природен парк Витоша
М 1:25 000

Картата е в удобен джобен формат. Отбелязани са хижи, заслони, хотели, почивни станции, туристически маршрути, лифтове и ски влекове. Имената на всички обекти са изписани на кирилица и латиница. В картата ще откриете още информация за надморската височина, изходни пунктове и разстояние до съседни на интересуващите Ви обекти.

Атлас на София 1:5000

Ортофотоатлас на София
М 1:5 000

Луксозно издание, първото по рода си в България. Атласът визуализира територията на Столична община чрез отрофотокарти. Включените изображения са от аерозаснемане на столицата направено през октомври 2011 година. В него ще откриете още сравнителни черно-бели и цветни ортофотоснимки показващи промяната на инфрастуктурата и облика на града през годините, специални карти, анаглифни изображения, които може да разгледате с помощта на приложените 3D очила. Продуктът е предназначен за специалисти в бранша, любители и колекционери. 

Цена: 45 лв.

Туристическа карта

Туристическа карта на София

Картата е предназначена за българските и чуждестранни гости на столицата. В удобния диплян с джобен формат може да откриете: туристическа карта на централната градска част, ортофотоплан на същата територия, богата информация за забележителности, транспорт, туризъм и др. Имената на всички обекти са изписани на кирилица и латиница, а легендата е на български, английски, френски и немски език. Отбелязани са културни и обществено значими обекти – музеи, галерии, църкви, театри, кина, хотели, ресторанти и др.

Изчерпан тираж

Атлас на София

Атлас на София
М 1:10 000

Атласът включва подробна карта на София, ортофотоплан на части от столицата, справочник с обекти от публичен интерес, азбучен указател на улиците. Отбелязани са улиците с еднопосочно движение, маршрути и спирки на столичния транспорт, държавни институции, посолства, болници, учебни заведения, а също и разнообразна туристическа информация - паметници на културата, хотели, театри, кина, художествени галерии, музеи. Азбучният указател съдържа информация за актуалната улична мрежа, променените имена на улици и булеварди и тяхното местоположение в атласа.

Изчерпан тираж